Važni gosti na predstavljanju poslovnih i investicijskih mogućnosti u BiH

Važni gosti na predstavljanju poslovnih i investicijskih mogućnosti u BiH

Šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, član vladajuće porodice Al Maktoum u Dubaiju za kojeg se vjeruje da je jedan od najbogatijih kraljevskih članova svijeta. Inače je, predsjednik Uprave za civilnu avijaciju Dubaija, izvršni direktor i osnivač Emirates grupe, predsjednik Dubai World i osiguravajuće kompanije Noor Takaful i njegova ekselencija Mohammed Al Shaibani, nekraljevski vladin zvaničnik u Dubaiju, UAE, koji trenutno radi kao generalni direktor Suda vladara, Vlada Dubaija, tijela vlade Emirata Dubai prisustvovali su poslovnom brifingu Bosne i Hercegovine (Country Business Briefing).

Ugledni predstavnici bosanskohercegovačke privredne scene, su u sklopu Country Business Briefing-a, predstavili brojne mogućnosti i investicione potencijale koje nude uspješni bh. sektori.

Lideri i predstavnici poslovnih sektora u Bosni i Hercegovini su se u svojim prezentacijama osvrnuli na različite atraktivne bosanskohercegovačke industrije po kojima je BiH globalno poznata, kao i mogućnosti poslovne saradnje u nizu industrija, uključujući poljoprivredu i prehrambenu preradu, šumarstvo i drvo, preradu metala, automobilski dijelovi, turizam i farmaceutska industrija, između ostalog. Country Business Briefingu prisustvovali su predstavnici raznih kompanija i zemalja koji su bili zainteresirani za umrežavanje sa poslovnom zajednicom liderima Bosne i Hercegovine.