Sarajevska Vijećnica u bojama zastave Ujedinjenih Arapskih Emirata

Sarajevska Vijećnica u bojama zastave Ujedinjenih Arapskih Emirata

Ujedinjeni Arapski Emirati danas slave zlatni jubilej, 50. godina od proglašenja nezavisnosti i ujedinjenja sedam emirata.

Dan državnosti UAE obilježava se svake godine u znak sjećanja na 2. decembar 1971. godine kada su UAE proglasili nezavisnost kao suverena nacija.

Kako je najavio predsjednik UAE, Njegovo Visočanstvo šeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan, 2021. je poznata kao „Godina 50.“. Obilježavanje 50 godina od osnivanja UAE 1971. godine, trenutak je za razmišljanje o izvanrednom putovanju njihovih „Ranih sanjara“ dok nacija gleda u sljedećih 50 godina sa istom hrabrom ambicijom.

Egzotična i nevjerovatna država koja danas za mnoge posjetioce predstavlja spoj stare arhitekture, replike poznatih svjetskih atrakcija, pustinje, tirkiznih mora i istočnjačke tajanstvenosti neodoljiva je destinacija koja se treba doživjeti.

Zahvalni smo za nesebičnu podršku i napore UEA koji su omogućili da Bosna i Hercegovina bude dio svjetskih tokova i da dobije jedinstvenu priliku za učešće, saradnju i inovaciju na Expo 2020.

Našim prijateljima čestitamo 50 godina nezavisnosti i želimo da nastave da grade svoj san!