Predstavnici prehrambene industrije iz BiH učestvuju sedmici hrane i poljoprivrede na Expo 2020 Dubai

Predstavnici prehrambene industrije iz BiH učestvuju sedmici hrane i poljoprivrede na Expo 2020 Dubai

Sarajevo, 15.2.2022. – Treća grupa privrednika koja je će uz paket podrške Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na izložbi inovacija i poduzetništva EXPO 2020 Dubai, od 16.2.2022. su predstavnici prehrambene industrije.

Predstavnici 7 pravnih subjekata koji se bave različitim aspektima prehrambene industrije, imat će priliku da predstave svoje proizvode i usluge na Expo 2020.

Za vrijeme boravka na Expo 2020, predstavnici ove grupe industrija će učestvovati na događajima koji su organizovani za poslovnu zajednicu sa ciljem umrežavanja i ostvarivanja novih poslovnih kontakata na paviljonu Maroka, Francuske, Latvije, Argentine, Kostarike, Malezije i Slovačke.

Centralni događaj ove tematske sedmice jeste poslovni forum, koji se održava 22.2.2022., a koji organizuje Privredna komora Dubai. Ovaj poslovni forum predstavlja vrlo važnu priliku za predstavnike prehrambene industrije da predstave mogućnosti Bosne i Hercegovine i početak saradnje između Kantona Sarajevo na izgradnji dugoročnijih i održivih ekonomskih veza.

Jedna od kompanija koja će predstavljati prehrambenu industriju na Expo 2020 Dubai jeste MBA-Centar, i kako kažu u ovoj kompaniji očekuju da će kontakti uspostavljeni na ovom sajmu poduzetništva biti odskočna daska za njihovo dalje širenje poslovanja na prije svega tržište GULF zemalja, i da će uspjeti ostvariti svoje planove.

Predstavnici ove grupe su jednoglasni u ocjeni da je upravo uspostavljanje poslovnih kontakta i eventualno iniciranje poslovne saradnje suština njihovog odlaska na Expo 2020.

Paviljon Bosne i Hercegovine će biti domaćin događaja koji se organizuje sa ciljem predstavljanja, povezivanja i ostvarivanja novih poslovnih kontakta 18.2.2022. Na ovom događaju očekuju se predstavnici poslovnih zajednica zemlja čiji se paviljoni u distriktima Sustainability, Mobility i Opportunity.

Poslovni subjekti iz oblasti „Ostale industrije“ koje će boraviti na Expo od 16.2. do 23.2. su:

  1. Brovis, Akova group, Sarajevo
  2. Contendo d.o.o./Igman Food, Sarajevo
  3. Corn Flips, Majevica d.o.o, Srebrenik
  4. MBA Centar, Sarajevo
  5. Menprom, Tuzla
  6. Ovako d.o.o., Sarajevo
  7. Balkan GT d.o.o., Visoko

Naredna grupa privrednika koja će predstavljati IKT Sektor uz paket podrške Ministarstva privrede Kantona Sarajevo će putovati na Expo 2020 Dubai 4.3.2022.godine.