„Ostale industrije“ predstavljaju kapacitete na Expo 2020

„Ostale industrije“ predstavljaju kapacitete na Expo 2020

Sarajevo, 30.1.2022. – Druga grupa privrednika koja je će uz paket podrške Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na izložbi inovacija i poduzetništva EXPO 2020 Dubai, od 31.1.2022. su predstavnici ostalih industrija.

Kompanije iz kategorije „ostale industrije“ predstavlja različite oblasti poslovanja i različite industrije iz cijele Bosne i Hercegovine.

Predstavnici 17 pravnih subjekata koji se bave arhitekturom i izgradnjom, procjenom rizika, preradom tekstila i kože, preradom i proizvodnjom polimerskih proizvoda i proizvodnjom organskih ulja i kozmetike, imat će priliku da predstave svoje proizvode i usluge na Expo 2020.

Za vrijeme boravka na Expo 2020, predstavnici ove grupe industrija će učestvovati na događajima koji su organizovani za poslovnu zajednicu sa ciljem umrežavanja i ostvarivanja novih poslovnih kontakata na paviljonu Mađarske i Srbije. Privrednici će također  prisustvovati sastanku koji Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo organizuje sa Privrednom komorom Ajmana (UAE).

„Čast nam je i zadovoljstvo što smo dobili priliku predstaviti našu Bosnu i Hercegovinu na ovom svima važnom svjetskom događaju. Ponosni smo što smo uspješno zadovoljili konkursnu proceduru Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, i zahvalni smo što su omogućili ravnopravno učešće svim firmama iz Bosne i Hercegovine.“ – izjavila je gospođa Šemsa Brkić, direktorica firme Projektovanje IN d.o.o. Bugojno. Gospođa Brkić je dodala da od posjete Expo 2020 očekuju uspostavljanje poslovnih kontakata, iniciranje poslovne saradnje sa stranim investitorima, ali i sticanje novih iskustava i ideja.

Predstavnici ove grupe su jednoglasni u ocjeni da je upravo uspostavljanje poslovnih kontakta i eventualno iniciranje poslovne saradnje suština njihovog odlaska na Expo 2020.

Paviljon Bosne i Hercegovine će biti domaćin događaja koji se organizuje sa ciljem predstavljanja, povezivanja i ostvarivanja novih poslovnih kontakta 3.2.2022. Na ovom događaju očekuju se predstavnici poslovnih zajednica iz Estonije, Meksika, Malezije, Srbije, Mađarske i Slovenije, ali i drugih zemlja čiji se paviljoni u distriktima Sustainability, Mobility i Opportunity.

Poslovni subjekti iz oblasti „Ostale industrije“ koje će boraviti na Expo od 31.1. do 5.2. su:

 1. Neufeld&Bradic, Sarajevo
 2. 3D Mehanika, Sarajevo
 3. INZA d.o.o., Sarajevo
 4. Ali Company d.o.o., Srebrenik
 5. Bis-Tip Media, Sarajevo
 6. Centrum Trade d.o.o., Banja Luka
 7. DracoMom Carriers, Sarajevo
 8. Energoinvest – SUE, Sarajevo
 9. Gallery d.o.o., Sarajevo
 10. Halilović d.o.o, Sarajevo
 11. IrisLifestyle, Sarajevo
 12. Koteks d.o.o – Tešanj
 13. Liv d.o.o., Istočno Sarajevo
 14. Mašta d.o.o./CollectiVibe, Sarajevo
 15. Projektovanje In d.o.o., Bugojno
 16. Studio Zidovi, Sarajevo
 17. Weltplast, Posušje

Naredna grupa privrednika koja će predstavljati kategoriju “Poljoprivreda i prehrambena industrija” uz paket podrške Ministarstva privrede Kantona Sarajevo će putovati na Expo 2020 Dubai 16.2.2022.godine.