EXPO 2020
DUBAI

Expo 2020 Dubai, koji se odvija od 1. oktobra 2021, do 31. marta 2022, prvi  je svjetski Expo koji se održava na teritoriji Bliskog istoka, Africi i Južnoj Aziji – području sa populacijom od preko 3 milijarde ljudi, te BDP-om u iznosu od preko 7.4 triliona dolara.

 

Očekuje se da će u periodu od 6 mjeseci Expo 2020 posjetiti preko 25 miliona posjetitelja i posjetiteljki, te da će na njemu učestvovati preko 190 zemalja, čineći ga najvećim Expo-om u historiji održavanja.

Najveći Expo
u istoriji

Povezujući umove, stvarajući budućnost

Ova jedinstvena proslava, koja je ujedno i najveći događaj koji se ikada održao u arapskome svijetu, najbolje prikazuje toplo gostoprimstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i vrijednosti koje Emiraćani njeguju, poput inkluzije, tolerancije i suradnje. Misija Expo-a 2020 teži ka stvaranju važnog nasljeđa, koje će biti od koristi budućim  generacijama, od inovacija i arhitekture, do stvaranja novih prijateljstava i kreiranja poslovnih prilika.

Također, ovaj Expo obećava da će biti najposebniji do sada, jer je ovo prvi put da se toliko zemalja okupilo, kako bi adresirali i pronašli zajednička rješenja za različite svjetske probleme.

DOSTIGNUĆA

0

miliona očekivanih posjeta, od čega 80% čini šira javnost

0

zemlje učesnice - do sada najveći broj zemalja koje su učestvovale na Expo-u

4,38

Km2 površine – što je deset puta veće od Vatikana ili dva puta veće od Monaka.