Dan Bosne i Hercegovine na Expo 2020 Dubai

Dan Bosne i Hercegovine na Expo 2020 Dubai

Nacionalni dan Bosne i Hercegovine na Expo 2020 Dubai je planiran za subotu 18. decembra 2021. godine. Ovaj dan predstavlja centralni događaj promocije svake zemlje i podrazumijeva zvaničnu ceremoniju i kulturno-umjetnički program, a sastavni dio Nacionalnog dana je bilateralni sastanak delegacije Bosne i Hercegovine s predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i zvanična večera sa domaćinima, te konferencija za medije. 

Kako bi maksimizirali učešće na Expo 2020 Dubai u smislu kreiranja dodatnih prilika za predstavljanje ključnih industrija i kompanija iz Bosne i Hercegovine planirana je organizacija Country Business Briefing-a.

Country Business Briefing će biti održan dan nakon Nacionalnog dana naše zemlje, 19. decembra 2021. godine u 14:30 sati u Business Connect Centre-u, na Expo 2020 Dubai.

Ovaj događaj omogućava najvišim državnim zvaničnicima i ekspertima iz ključnih industrija Bosne i Hercegovine da predstave poslovne prilike i povežu se s globalnim investitorima i donosiocima odluka. 

Organizacijski odbor zadužen za organizciju učešća Bosne i Hercegovine na Expo 2020 Dubai je trenutno u procesu kreiranja velikog broja poslovnih prilika za privrednike što podrazumijeva organizaciju sastanaka, prezentacija i učešća na forumima s predstavnicima kompanija i investitorima iz Malezije, Austrije, Švicarske i mnogih drugih zemalja.